راهنمای خرید بهترین زعفران و معرفی ویژگی زعفران خوب ، تشخیص زعفران اصل از تقلبی
تیم می پرسی در این مقاله قصد دارد تا به شما ویژگی زعفران خوب را معرفی نماید تا شما بتوانید زعفران خوب و مرغوبی را تهیه و خریداری کنید و همچنین راه و روش تشخیص زعفران اصل از تقلبی را توضیح داده ایم تا بتوانید انتخاب هوشمندانه ای داشته باشید . برای ادامه مطالب با ما همراه باشید.
توجه : پاسخ سوالات کاربران درباره نحوه تهیه زعفران دم کرده ، ماندگاری زعفران ، تهیه دمنوش زعفران ، توضیح دو روش دم کردن زعفران ، خواص زعفران ، روش نگهداری زعفران در انتهای مقاله درج شده است.
بررسی و مشخصات زعفران خوب و با کیفیت
مهمترین عوامل شناخت و ارزیابی زعفران که به آن ادویه طلایی نیز گفته می شود شکل ظاهری زعفران ، رنگ ، عطر و طعم زعفران می باشد.
- طعم زعفران : زعفران خوب دارای طعم کمی تلخ اما دلپذیر است.
- شکل زعفران : گل زعفران اصل شبیه میخک است و سرشاخه یعنی کلاله زعفران سه شاخه و قسمت بالای آن مانند شیپور است.
- رنگ زعفران : رنگ مطلوب زعفران زرد مایل به نارنجی و یا قرمز است که هر قدر تیره تر باشد نشانه کهنگی و بد خشک کردن زعفران است.
- عطر زعفران : عطر زعفران بسیار منحصر به فرد است و دارای بویی ملایمی است . هر قدر زعفران کهنه تر بشود ، عطر خود را از دست می دهد.
راه و روش تشخیص زعفران اصل از تقلبی
۱- زعفران خوب دارای عطر و بوی شیرین است و نه طعم شیرین : عطر زعفران بسیار جذاب و هیجان اور است . شاید بتوان گفت رایحه و بوی زعفران ترکیبی از بوی عسل و یونجه می باشد . زعفران تازه بوی تندتری دارد.
۲- زعفران دارای طعم تلخ خوشایند می باشد و گاهی حتی هیچ طعمی ندارد : هنگامی که یک رشته زعفران را روی زبان خود قرار می دهید نباید طعم شیرین را حس کنید . در غیر اینصورت زعفران تقلبی می باشد . گاهی افراد سودجو برای اینکه وزن زعفران را بیشتر کنند ، زعفران را به کمی شکر یا عسل اغشته می نمایند.
۳- اگر زعفران مرغوب را درون آب سرد قرار بدهیم تغییر رنگ زعفران با ملایمت و آهستگی همراه خواهد بود : یعنی رنگ آب زرد مایل به نارنجی خواهد شد . اما اگر زعفران تقلبی باشد تغییر رنگ به سرعت خواهد بود و کلاله آن کاملا سفید می شود . در زعفران های تقلبی افزودن مواد شیمیایی در رنگ دادن به زعفران بسیار مشکل ساز خواهد بود که در بعضی مواقع مسمومیت نیز به همراه خواهد داشت.
۴- نباید چربی زعفران را حس کنید : زعفران اصل را روی کاغذی بریزید و یا بین انگشتان خود فشار دهید . اگر کمی چربی را احساس کردید متاسفانه این زعفران تقلبی است . سودجویان برای گمراه کردن و اضافه کردن وزن زعفران به آن چربی اضافه می کنند . زعفران اصل در صورت سایش در بین انگشتان دست باید پودر بشود.
۵- استفاده از جوش شیرین : اگر ترکیب جوش شیرین و آب را به زعفران اضافه نمایید می بینید که رنگ آب زرد می گردد و نشان دهنده زعفران اصل است . اما اگر رنگ آب قرمز شد زعفران تقلبی است.
۶- استفاده از بنزین : زعفران اصل در بنزین حل نمی شود و اگر کمی از زعفران را در بنزین بریزید نباید تغییر رنگ بدهد.
۷- توجه به شکل ظاهری زعفران : باید به سرشاخه کلاله زعفران دقت کنید که حتما سه شاخه و قسمت بالای آن شیپوری مانند باشد.
۸- استفاده از شعله اجاق گاز : اگر زعفران را مستقیما روی شعله اجاق گاز بگیرید رنگی بنفش یا نارنجی به خود می گیرد اما در زعفران تقلبی به رنگ زرد در می آید.
چنانچه این روش ها برای شما سخت است فقط کافیست از مراکز و فروشگاههای معتبر خریداری نمایید و در ادامه همین مقاله ما لیستی از بهترین و مرغوبترین مارک ها و مدل های زعفران را قرار دادیم که شما می توانید با توجه به بودجه و سلیقه و نیاز خود مناسبترین گزینه را خریداری نمایید.
لیست معرفی بهترین زعفران با کیفیت به همراه مشاهده قیمت زعفران های مرغوب
زعفران ارزان خوب و با کیفیت |
زعفران گران لوکس مناسب برای هدیه |
اسپری زعفران مرغوب و باکیفیت |
پودر زعفران درجه یک |
زعفران سحرخیز ، زعفران خوشرنگ و خوش عطر سحرخیز |
زعفران بهرامن ، زعفران خوش بو و خوش طعم بهرامن |
زعفران مصطفوی ، زعفران مرغوب و با کیفیت مصطفوی |
برای مشاهده انواع دیگر زعفران های مرغوب و ویژگی ، مشخصات ، قیمت ، بررسی و خرید آنها اینجا کلیک کنید
سوالات متداول کاربران
برای اینکه زعفران دم کرده داشته باشیم چکار باید کرد؟
زعفران را میتوان به دو روش دم کرد.
۱- دم کردن زعفران با آب جوش :
در این روش که روشی سنتی است ، ابتدا باید زعفران مورد نیاز را در هاون بریزید و به قدری بکوبید تا زعفران یک دست و به شکل پودر در بیاید . سپس روی زعفران پودر شده آب جوش بریزید . آن را با یک درب ببندید و نیم ساعت زمان بدهید تا زعفران دم بکشد و رنگ زعفران نمایان بشود . حتی می توانید بصورت غیر مستقیم روی بخار کتری قرار بدهید.
۲- دم کردن زعفران با یخ :
در این روش که روشی نسبتا جدید است و به روش اول ارجحیت دارد . زیرا با این روش زعفران هم خوشبوتر و هم خوشرنگ تر می شود . فقط کافیست ابتدا زعفران را در هاون بکوبید . زعفران پودر شده را داخل یک ظرف شیشه ای بریزید و سپس چند تکه یخ کوچک روی زعفران ها بگذارید . زمان بدهید تا یخ ها با دمای محیط ذوب بشوند . این روش بیشتر از روش های سنتی توصیه می شود.
زعفران دم کرده برای چی خوبه ؟
- کاهش دهنده چربی و کلسترول می باشد
- آرام بخش ، اشتها آور ، ضد التهاب می باشد
- برای پیشگیری از بیماریهای سرطان مفید است
- به عنوان تقویت کننده حافظه به کار می رود
- سلامت استخوان های بدن را تضمین می کند
- به عنوان مسکن به ویژه دردهای لثه کاربرد دارد
- گیاه ضد افسردگی می باشد
- جهت رفع نفخ شکم و درمان معده درد مفید است
- کاهش دهنده فشار خون می باشد
- برای درمان کم خونی بسیار مفید است
- برای بالا بردن سطح انرژی بدن بسیار سودمند است
- سلامت قلب با چای زعفران تامین می شود
- سلامتی ایمنی بدن را تقویت می کند
- در کاهش وزن نقس به سزایی دارد
- عامل بهبود دهنده کیفیت خواب می باشد
- ضد اضطراب می باشد
- برای تب بسیار مفید است
- در درمان بیماریهای آسم و بیماری های پوستی مفید است
- برای بیماری های چشم و عفونت ادراری مفید است
طبع زعفران گرم است یا سرد؟
زعفران طبعی گرم و خشک دارد.
دمنوش زعفران چطوری درست میشه؟
برای تهیه این دمنوش می توانید ۱/۴ قاشق مرباخوری زعفران را به همراه ۱ قاشق غذاخوری عسل در قوری ریخته و آب جوش را روی آن اضافه کنید . حالا باید به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت غیر مستقیم قرار بدهید تا دم بکشد . حتی می توانید به جای عسل از شکر و نبات استفاده کنید . حتی می توانید برای متفاوت بودن دم نوش از کمی گلاب هم داخل ان استفاده نمایید.
زعفران دم کرده تا چند وقت ماندگاری دارد؟
اگر زعفران را با روش دم کردن با یخ آماده نمایید می توانید آن را داخل فریزر و به مدت چند ماه نگهداری نمایید و در صورت نیاز مصرف کنید . دستور تهیه این روش که روشی جدید است در بالا توضیح داده شده است.
روش های نگهداری از زعفران چیست؟
برای نگهداری از زعفران باید به چند نکته توجه داشت :
۱- دور از نور ، گرما و رطوبت نگه داشته شود.
۲- اگر بصورت پودر است در ظرف های فلزی و یا ظروف شیشه ای رنگی و در بسته نگهداری کنید تا از ورود هوا به داخل آن جلوگیری کنید . ظروف پلاستیکی گزینه مناسبی نیستند . چنانچه زعفران شما اسیاب شده باشد عطر خود را زودتر از دست می دهد . پس باید زودتر مصرف نمایید.
۳- دم کرده زعفران را می توان در خنک ترین قسمت یخچال نگهداری کرد.
۴- زعفران را هرگز با آسیاب پودر نکنید . زیرا نه تنها بسیاری از زعفران هدر می رود بلکه مقداری از عطر خود را نیز از دست می دهد. سعی کنید از هاون برای کوبیدن زعفران استفاده نمایید.
۵- بسته ها و شیشه های زعفران را فقط در جای خنک نگهداری نمایید.
زعفران دم کرده چقدر ماندگاری دارد؟
بهتر است زعفران را با توجه به میزان مصرف همان وعده تهیه و اماده کنیم . زعفران دم کرده ماندگاری زیادی ندارد و به همین خاطر بهتر است که پس از هر بار مصرف زیادی ان را در فریزر قرار بدهیم ،